Menu Sluiten

5e editie van Noordwijks golftoernooi houdt Hoogewegsemolen in topconditie

Na een jaar uitstel door alle maatregelen rondom de COVID-pandemie was het zaterdag jl. dan eindelijk weer tijd voor een editie van het Open Noordwijks Kampioenschap Par3. Met als thema “Heel Holland Golft” voor deze 5e editie van het sfeervolle evenement had de organisatie, bestaande uit 7 golfvrienden die dit puur voor de lol doen, behoorlijk uitgepakt op het Golfcentrum Noordwijk. Het clubhuis was omgetoverd tot een gezellige Hollandse kroeg en er waren spelletjes geregeld zoals onder andere putten door draaiende molenwieken en chippen in bollenmanden.  

Maar de leukste attractie van het toernooi was toch wel de speciaal aangelegde hole bij de Hoogewegsemolen. Deze molen van de Rijnlandse Molenstichting is een beeldbepalend onderdeel van een rondje golf op Golfcentrum Noordwijk. Normaal gesproken alleen te zien vanaf de baan en niet bereikbaar door de tussenliggende Dinsdagse Wetering. Maar daar was speciaal voor dit toernooi verandering in gebracht. Alle deelnemers werden met een pontje naar de molen gevaren voor een unieke en langere afslag dan normaal.

Natuurlijk werd er ook serieus om de eer gestreden op de compacte en uitdagende baan van Golfcentrum Noordwijk. Nadat alle 174 deelnemers hun scores hadden ingeleverd kon de balans worden opgemaakt en konden de prijzen worden uitgereikt. Winnaars Jaco Spaargaren (+2) en Anouk Sterk (+4)  hadden een goede dag en de minste slagen nodig voor het spelen van de 9 holes. Na het verrekenen van de handicaps ging de trofee voor de stableford wedstrijd bij de dames naar Romy Duivenvoorde en bij de heren naar Gerard van den Nieuwendijk.

De deelname aan de verschillende spelletjes kwam rechtstreeks ten gunste van het goede doel van het toernooi. En dat was dit jaar geheel passend bij het thema de Rijnlandse Molenstichting. “Wij krijgen wel wat subsidie om al ons werk te doen, maar dat is bij lange na niet genoeg om alle molens in topconditie te houden. Wij zijn dan ook heel blij en vereerd met de aandacht voor ons werk en als klap op de vuurpijl deze cheque met een prachtig bedrag.” aldus Voorzitter Wim Bos. Wim Bos kon zichtbaar verrast, een cheque van € 2.200,– in ontvangst nemen voor de renovatie van de houten trap van de Hoogewegsemolen.

De gezellige dag werd afgesloten met livemuziek. De organiserende vrienden van LGMGG (lekker golfen met gezellige gasten) zijn alle deelnemers en sponsoren bijzonder dankbaar voor deze, in alle opzichten, memorabele dag en zijn nu al weer bezig met het bedenken van een passend thema voor de volgende editie van het toernooi.