Menu Sluiten

Open NK Par 3

Daar ben jij toch ook bij !!!

Golfclub de Vijf Margen organiseert op

ZATERDAG 5 OKTOBER 2019

de 4e editie van het succesvolle

Open NK (Noordwijks Kampioenschap) Par 3.

Aanstaande zaterdag is het zover. We hebben in de afgelopen weken hard gewerkt om er weer een onvergetelijke wedstrijd en dag van te maken.

Inmiddels staat de flightindeling online. Een link vind je onderaan deze pagina. Voor de flightindeling hebben we gebruik gemaakt van dezelfde sof‌t ware waarmee EasyJet haar stoelindeling voor vluchten maakt. De kans is dus aanwezig dat je met mensen moet spelen waar je liever niet naast in het vliegtuig zou zitten. Bij de indeling hebben we -voor zover mogelijk- rekening gehouden met je wensen. Vanwege het aantal inschrijvingen is het helaas niet meer mogelijk om in het schema te schuiven.

Voor de verwerking van de scores werken wij samen met Parrow. Dit bedrijf heef‌t een prachtige app ontwikkeld waarmee je nu al de spelerslijst en de flightindeling kan zien. Op zaterdag kan je via de app de hele dag jouw positie en die van je vrienden in de gaten houden.

We gaan deze app ook gebruiken om de scores per hole vanuit de baan door te geven. Per flight houdt één speler de scores van alle spelers in de flight bij in de app. Jullie scores verschijnen dan onmiddellijk op de scoreborden. Je mag uiteraard een vriend, kennis of een willekeurige voorbijganger vragen om als recorder voor jullie flight op te treden. Download in ieder geval voor zaterdag de app op je telefoon. De link vind je onderaan deze pagina.

Het Open NK Par 3 is niet te vergelijken met enige andere wedstrijd op Golfcentrum Noordwijk en zeker niet met een gewoon rondje:
Je wedstrijd begint op hole 3, met daarna de gevreesde hole 4. Je hebt geen twee makkelijke holes om even in te komen. De druk staat er vanaf het begin meteen op. We hebben dit gedaan, zodat je familie en vrienden getuige kunnen zijn van je prestaties op de laatste twee holes. Dit zijn ook de holes waar je nog veel punten kan scoren.

Let op: hole 1 in de wedstrijd is ook hole 1 op je scorekaart en in de Parrow app!

In de wedstrijd zijn er prachtige prijzen te winnen met een hole-in-one, de neary (voor de dames en heren op verschillende holes). De dames en heren strijden afzonderlijk voor de prijzen in de netto categorie (stableford met handicap verrekening) en in de bruto categorie (stableford tegen de baan). We hebben de handicapverrekening iets aangepast; Heb je handicap die tussen de 36 en 54 is dan krijg je minder slagen mee dan bij een normaal rondje op Golfcentrum Noordwijk. Dit wordt achteraf aangepast. Voor de beste jeugdspeler ligt er ook een prachtige prijs klaar.

Aan de wedstrijd is een goed doel verbonden. We hebben gekozen voor Stichting Hoogvliegers.

Een gedeelte van je inschrijfgeld gaat naar dit goede doel. Daarnaast organiseren we een tombola en een aantal spellen die aansluiten bij het thema (The Highest Ball, koffers gooien en chippen in koffers). De opbrengst van deze spellen is bestemd voor “Stichting Hoogvliegers”.

De muntjes voor deze spellen kosten €2 per stuk en kan je kopen bij de inschrijfbalie. Hier ontvang je ook je scorekaart, twee muntjes voor een drankje en een inflight snack en drie golfballen. Voor de tombola moet je één of meerdere ballen inleveren. Wanneer je niet je mooie wedstrijdballen wil inleveren, neem dan een paar oude ballen mee. De ballen gaan na afloop naar de jeugd van de Vijf Margen. Voor de tombola betaal je twee muntje per bal.

Er doen 165 mensen mee aan de wedstrijd.De greenkeepers van Golfcentrum Noordwijk zullen er deze week alles aan doen om de baan in perfecte staat te krijgen. We willen dat de spelers in de laatste flights ook kunnen genieten van het harde werk van de greenkeepers. Laat de baan achter zoals je hem zou willen aantreffen:
• Bij een perfecte landing (op de green); repareer je eigen en eventueel ook andere pitchmarks.
• Bij een landing in het zand; de bunker van buiten naar binnen harken zodat er aan het eind van de dag nog zand in het midden van de bunker ligt.
• Bij een landing in het water; vissen is niet toegestaan, je krijgt 3 ballen van de organisatie, raak je er meer kwijt dan heb je gewoon een slechte dag.
• Bij een hele slechte landing; sla in ieder geval een provisionele bal. Je mag volgens de regels 3 minuten zoeken, maar probeer dit tot een minimum te beperken.
• Houdt ook je speeltijd in de gaten. Wanneer je geen punten meer krijgt pak dan je bal op.

Zorg ervoor dat je uiterlijk een half uur voor je starttijd aanwezig bent.

We hopen dat je met ons een onvergetelijke dag hebt. Tot 5 oktober!